DTS seizoen 2024 komt met gloednieuwe afstanden en formats!

Goed nieuws! De inschrijving voor het DTS seizoen 2024 is nu geopend met gloednieuwe afstanden!

Voor het DTS seizoen van 2024 zijn er spannende nieuwe formats en afstanden om naar uit te kijken. Ontdek wat er op je te wachten staat tijdens DTS GP Zandvoort en DTS HLMRMEER!

DTS GP Zandvoort
We trappen letterlijk en figuurlijk af tijdens DTS GP Zandvoort met een Cross Triathlon. Deze cross belooft een spannende en pittige Sprint race te worden over het strand en het prachtige mountainbike parcours wat naast het circuit ligt. Als je goed met een mountainbike overweg kan en deze uitdaging aan wilt gaan, schrijf je dan snel in want er zijn maar 50 startplaatsen, vol=vol!

Ook is er tijdens de DTS GP Zandvoort een geheel andere uitdaging, de OD STAYER race! Waar wij tot nu toe uitsluitend non-stayer wedstrijden organiseerde is het Formule 1 Circuit dé ideale locatie om een stayer race te organiseren. Bij een Stayer race is i.v.m. de veiligheid een gewone racefiets verplicht en mag er dus niet met een opzet/lig-stuur, TT en/of triathlon fiets meegedaan worden. Om die reden bieden we de solisten en relay teams in Zandvoort ook de keuze uit twee startwaves bij de OD: de Stayer Race en de Non-Stayer Race.

DTS HLMRMEER
Bij de tweede DTS race in HLMRMEER presenteren we de ⅓ afstand dus 1.3KM zwemmen – 60KM fietsen en 15KM hardlopen. Een pittige uitdaging maar ook de ideale voorbereiding voor diegene die in training zijn voor een halve of hele triathlon.

TRIATHLON INSIDE TEAM COMPETITIONS

Dit jaar komen wij met wat nieuws! Een mooie samenwerking met Triathlon Inside waarmee we de Triathlon Inside Team Competitions in het leven roepen!

 

Er zullen twee divisies komen; The Ambitious Division en The Sprint Division waarbij je vier sprint races aflegt gedurende het seizoen. The Ambitious Division zal gedurende het seizoen vier verschillende formats afwerken. Als spetterende opening een OD stayerwedstrijd op het F1 circuit van Zandvoort tijdens DTS GP Zandvoort (15 juni). Daarnaast is er voor het eerst in een teamcompetitie een 1/3e triathlon tijdens DTS HLMRMEER (13 juli). Aan het einde van de zomervakantie (24 augustus) vindt er een OD non-stayerwedstrijd in Ouderkerk plaats. Als slot van de competitie vindt aan de bekende Amsterdamse Bosbaan een sprint-triathlon plaats (28 september).

DTS COMPETITIE 2024

In het seizoen 2024 vindt ook de DTS Competitie weer plaats. Anders dan voorgaande jaren worden dit keer alle vier de DTS wedstrijden gerekend voor het eindklassement. Het is een competitie voor de triatleet die al wat ervaring heeft want elke race moet een ander format gedaan worden.

 

In Zandvoort is dat de OD Stayer Race, bij DTS HLMRMEER de ⅓ en in Ouderkerk een Non-Stayer OD. De afsluiter is zoals altijd de Sprint bij de Bosbaan. We gaan deze competitie ook met nog maar 2 Agegroupen werken: tot 40 jaar & vanaf 40 jaar. De winnaars en winnaressen winnen een geheel verzorgd trainingskamp in het prachtige Mallorca inclusief vliegtickets.

 

Registreer je voor 1 januari 2024 voor de DTS competitie en krijg 15% korting over alle 4 de races, terwijl je alleen de eerste wedstrijd op het moment van registratie hoeft te betalen. De andere drie moeten steeds 14 dagen voor ieder evenement voldaan worden middels een automatische incasso of een tikkie wat naar je gsm gestuurd wordt. Alle deelnemers aan de DTS Competitie ontvangen bovendien gratis een jaarabonnement op het mooie Triathlon Inside magazine t.w.v. €49,95