Triathlonclinics & -trainingen

Wil jij met nóg meer zelfvertrouwen aan de start van een triathlon staan? DTS biedt wisselclinics en triathlontrainingen voor alle atleten: van de beginner die graag de basistechniek van een triathlon wil leren, tot de ervaren routinier die net die laatste procentjes wil verbeteren naar een nóg snellere tijd. De trainers van DTS hebben de kennis en ervaring om jou goed beslagen ten ijs te laten komen.

 

Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie over de DTS trainingen en clinics. Inschrijven voor een clinic of training kan via het inschrijfformulier van onze wedstrijden. Ben je al ingeschreven voor een wedstrijd en wil je een training of clinic doen? Log dan in in jouw MyLaps omgeving en voeg de training of clinic toe!

DTS wisselclinic (€35: 2 uur)

Tijdens de DTS wisselclinics doorloop jij met de trainer de overgangen van zwemmen naar fietsen en van fietsen naar lopen. Je oefent verschillende vaardigheden die jou helpen naar een soepele wissel. Ben jij benieuwd welke vaardigheden dit zijn? 

Wisselen algemeen

Wetsuit aan- en uittrekken

Snelveters

 

Op de donderdag voor de wedstrijden ga jij op de wedstrijdlocatie oefenen met de techniek van het wisselen. De fysieke inspanning blijft laag, zodat je fris aan de start van je triathlon staat.

Data wisselclinics

Donderdag 8 juni 19:00 uur, locatie: DTS GP ZANDVOORT
Donderdag 29 juni 19:00 uur, locatie: DTS HLMRMEER
Donderdag 17 aug. 19:00 uur, locatie DTS OUDERKERK
Donderdag 14 sept. 19:00 uur, locatie DTS BOSBAAN

Programma wisselclinics

18:45 uur – Ontvangst & registratie
19:00 uur – Start clinic
21:00 uur – Gezamenlijke afsluiting

Benodigdheden
– Kleding die jij bij de triathlon zou dragen (bv. tri-suit)
– Lange kleding om tussendoor en na afloop warm te blijven (douchen na afloop niet mogelijk)
– Zwembril en badmuts
– Fiets, helm en fietsschoenen (en evt. fietsbril)
– Hardloopschoenen
 

Wat levert deze clinic je op?

In deze clinic leer je veilig, volgens de regels en vliegensvlug door de wissels te gaan. Daarom is de clinic de afgelopen jaren populair gebleken bij zowel beginnende als ervaren triatleten.

In slechts één wisselclinic kan de weinig geoefende wisselaar al snel een minuut van zijn eindtijd af snoepen. Dat is nog eens efficiënt trainen!

ONZE TRAINERS

De trainers van Training Tweaks zullen de wisselclinics en triathlontrainingen verzorgen. Training Tweaks is al enkele jaren de vaste coachingpartner van DTS. Kijk voor meer informatie over persoonlijke coaching die je écht beter maakt ook eens op www.trainingtweaks.nl.

Wouter Dijkshoorn

Fysiotherapeut / Bewegingswetenschapper / Docent Amsterdam UMC / Niveau 3 hardloop- & triathloncoach

Naast mijn werk op de huisartsenopleiding op het UMC Amsterdam ben ik sinds 2014 in de triathlonsport actief. Ik begeleid sporters met individuele coaching en groepstrainingen. Daarnaast houd ik me bezig met het opleiden van trainers. Zo geef ik al enkele jaren clinics voor DTS (voorheen Amsterdamse Triathlons) en ben ik triathlontrainer van de eredivisieselectie van De Dolfijn.

 

Zelf ben ik als atleet vooral actief in de Eredivisie, maar ook in het crosscircuit doe ik veel mee. Op 8 september 2019 werd ik Nederlands Kampioen Cross Triathlon en ik mag dit jaar dus de nationale driekleur verdedigen tijdens alle cross wedstrijden.

Young Fokker

Sportfysiotherapeut / Docent & onderzoeker Hogeschool van Amsterdam / Niveau 3 hardloop- en triathloncoach / Personal trainer

Naast mijn werk op de opleiding Fysiotherapie bij de HvA ben ik sinds 2015 actief in de triathlonsport. Ik ben begonnen met een sprinttriathlon bij de Bosbaan (toen Amsterdamse Triathlons) en dat is sindsdien uitgegroeid naar de hele afstand. Ik geef hardlooptraining en ik begeleid sporters met individuele coaching. 

 

Sinds dit jaar mag ik deelnemen aan de teamcompetitie triathlon in de 3eDivisie en concentreer ik me voornamelijk op de lange afstanden van de triathlon. 

MATTHIJS SCHAKEL

Fysiotherapeut / Bewegingswetenschapper / Hardlooptrainer
Na het wedstrijdroeien ben ik besmet geraakt met het triathlon-virus. Naast reguliere wedstrijden heb ik ook verschillende Wordcups en EK’s gedaan in het paralympisch veld (vanwege een vastgezette enkel). Sinds 2020 ben ik aangesloten bij Training Tweaks om zo mensen te helpen hun sportieve doelen te bereiken.