Triathlonclinics & -trainingen

Wil jij met nóg meer zelfvertrouwen aan de start van een triathlon staan? DTS biedt wisselclinics en triathlontrainingen voor alle atleten: van de beginner die graag de basistechniek van een triathlon wil leren, tot de ervaren routinier die net die laatste procentjes wil verbeteren naar een nóg snellere tijd. De trainers van DTS hebben de kennis en ervaring om jou goed beslagen ten ijs te laten komen.

 

Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie over de DTS trainingen en clinics. Inschrijven voor een clinic of training kan via het inschrijfformulier van onze wedstrijden. Ben je al ingeschreven voor een wedstrijd en wil je een training of clinic doen? Log dan in in jouw MyLaps omgeving en voeg de training of clinic toe!

DTS wisselclinic (€22,50: 1,5 uur)

Tijdens de DTS wisselclinics doorloop jij met de trainer de overgangen van zwemmen naar fietsen en van fietsen naar lopen. Je oefent verschillende vaardigheden die jou helpen naar een soepele wissel. Ben jij benieuwd welke vaardigheden dit zijn? 

Wisselen algemeen

Wetsuit aan- en uittrekken

Snelveters

 

Op de donderdag voor de wedstrijden ga jij op de wedstrijdlocatie oefenen met de techniek van het wisselen. De fysieke inspanning blijft laag, zodat je fris aan de start van je triathlon staat.

Data wisselclinics

Donderdag 12 mei 2022 – DTS HLMRMEER

Donderdag 9 juni 2022 – DTS GP ZANDVOORT

Donderdag 18 augustus 2022 – DTS OUDERKERK

Donderdag  15 september 2022 – DTS BOSBAAN

Programma wisselclinics

18:30 uur – Ontvangst & registratie
18:45 uur – Start clinic
20:15 uur – Gezamenlijke afsluiting

Benodigdheden
– Kleding die jij bij de triathlon zou dragen (bv. tri-suit)
– Lange kleding om tussendoor en na afloop warm te blijven (douchen na afloop niet mogelijk)
– Zwembril en badmuts
– Fiets, helm en fietsschoenen (en evt. fietsbril)
– Hardloopschoenen
 

Wat levert deze clinic je op?

In deze clinic leer je veilig, volgens de regels en vliegensvlug door de wissels te gaan. Daarom is de clinic de afgelopen jaren populair gebleken bij zowel beginnende als ervaren triatleten.

In slechts één wisselclinic kan de weinig geoefende wisselaar al snel een minuut van zijn eindtijd af snoepen. Dat is nog eens efficiënt trainen!

DTS triathlontraining (€42,50: 2,5-3 uur)

Tijdens de triathlontrainingen van DTS wordt aandacht besteed aan alle componenten van een wedstrijd. Natuurlijk krijg je begeleiding in je zwem-, fiets- en looptechniek, maar er zal ook zeker aandacht besteed worden aan andere details die jou zullen helpen met succes aan de finish te komen.

 

Een trainingsochtend of -avond bestaat uit twee delen. Het eerste deel is gericht op het zwemmen in open water. Je zult in dit deel oefenen met de zwemstart, navigeren, boeironden, draften en de zwemexit. Dat houdt in dat er meer aandacht zal zijn voor techniek dan voor fysieke uitdaging. Uiteraard zorgen de DTS trainers ervoor dat er voldoende inspanning is om warm te blijven. 

 

In het tweede deel van de ochtend of avond doe je een koppeltraining (fietsen en lopen), waarbij je meerdere keren de overgang tussen fietsen en lopen in verschillende vormen zult oefenen. Uniek aan deze trainingsmethode is dat je écht een wedstrijdsituatie nabootst: je oefent de overgang van fietsen naar lopen zoals dat tijdens jouw triathlon zou moeten gaan.Deze training kent een meer fysiek karakter, maar ook hier komt techniek aan bod. Onze trainers richten de activiteit zo in, dat jij op je eigen niveau kunt worden begeleid en echt instructie krijgt waarmee je je snel ontwikkelt.

 

Tijdens een gezamenlijke afsluiting is er voldoende ruimte om na te kletsen en eventueel nog wat vragen te stellen. 

Data trainingen

Zaterdag 30 april 2022 – Ouderkerkerplas

Maandag 16 mei 2022 – Ouderkerkerplas

Maandag 25 juli 2022 – Ouderkerkerplas

Zaterdag 27 augustus 2022 – Ouderkerkerplas

Programma training
zaterdag maandag
9:00 uur 18:30 uur Ontvangst & registratie
9:15 uur 18:45 uur Opening en instructie training 1
9:30 uur 19:00 uur Training 1 Groep 1: Zwemmen Groep 2: Koppeltraining fietsen & lopen
10:45 uur 20:00 uur Pauze
11:00 uur 20:15 uur Training 2 Groep 1: Koppeltraining fietsen & lopen Groep 2: Zwemmen
12:15 uur 21:15 uur Gezamenlijke afsluiting

Benodigdheden
– Kleding die jij bij de triathlon zou dragen (bv. tri-suit)
– Lange kleding om tussendoor en na afloop warm te blijven (douchen na afloop niet mogelijk)
– Zwembril en badmuts
– Fiets, helm en fietsschoenen (en evt. fietsbril)
– Hardloopschoenen
 

Wat levert deze training je op?

Er komt veel kijken bij een triathlon. Zeker voor de minder ervaren atleten is de DTS trainingsochtend of -avond een uitstekende manier om onder bekwame begeleiding te oefenen met vaardigheden die in een reguliere training niet snel aan bod zullen komen. Zo zul je merken dat het zwemmen in open water na de training direct veel gemakkelijker gaat. Dankzij de aandacht voor de specifieke vaardigheden die nodig zijn voor het zwemonderdeel, zul jij met meer zelfvertrouwen aan de start van je triathlon staan.

Met de fiets-loop koppeltraining ervaar je bovendien een meer wedstrijdgerichte trainingsmethode, die je uitstekend kunt inpassen in jouw reguliere wedstrijdvoorbereiding. Bovendien heb je bij de DTS trainingen de mogelijkheid écht te oefenen met snel doorwisselen, doordat je je geen zorgen hoeft te maken over het veilig binnen zetten van je fiets.

Dankzij de persoonlijke begeleiding van de DTS trainers zal één training je al veel leren, zelfs als je al jaren ervaring hebt.

DTS HLMRMEER TRAININGSPROGRAMMA (€180-€200: 7 weken)

In dit trainingsprogramma gaan we samen met jou aan de slag om je optimaal voor te bereiden op DTS HLMRMEER. Onder professionele begeleiding van onze coaches van Apollo Endurance Lab bieden we je het volgende aan:

  1. Startbijeenkomst: kennismaking & bepalen persoonlijk doel
  2. Trainingsschema op basis van niveau en beschikbare tijd
  3. Dagelijkse groepstrainingen
  4. Een voedingsplan tijdens het evenement
  5. Het intake gesprek en de groepstrainingen zullen georganiseerd worden vanuit het Apollo Endurance Lab aan het Europaplein (RAI) Amsterdam.
  6. DTS Wisselclinic op donderdag 12 mei 2022 ism TrainingTweaks (twv €22,50)
  7. Startbewijs voor DTS HLMRMEER Sprint (€58,50) of OD (€78,50). Heb je al een startbewijs? Dan is dit bedrag de korting op jouw trainingspakket.

Wij hebben 25 plekken beschikbaar in dit trainingsprogramma. Wil je verzekerd zijn van een plek, schrijf je dan nu in!

Mocht je nog vragen hebben, vul dan het contact formulier in dan komen we snel bij je terug.

Data trainingen

Dagelijks van 28 maart tot DTS HLMRMEER op 14 mei. Samen met je trainer maak je een persoonlijk programma.

ONZE TRAINERS

In het seizoen 2021 zullen de trainers van Training Tweaks de wisselclinics en triathlontrainingen verzorgen. Training Tweaks is al enkele jaren de vaste coachingpartner van DTS. Kijk voor meer informatie over persoonlijke coaching die je écht beter maakt ook eens op www.trainingtweaks.nl.

Wouter Dijkshoorn

Fysiotherapeut / Bewegingswetenschapper / Docent Amsterdam UMC / Niveau 3 hardloop- & triathloncoach

Naast mijn werk op de huisartsenopleiding op het UMC Amsterdam ben ik sinds 2014 in de triathlonsport actief. Ik begeleid sporters met individuele coaching en groepstrainingen. Daarnaast houd ik me bezig met het opleiden van trainers. Zo geef ik al enkele jaren clinics voor DTS (voorheen Amsterdamse Triathlons) en ben ik triathlontrainer van de eredivisieselectie van De Dolfijn.

 

Zelf ben ik als atleet vooral actief in de Eredivisie, maar ook in het crosscircuit doe ik veel mee. Op 8 september 2019 werd ik Nederlands Kampioen Cross Triathlon en ik mag dit jaar dus de nationale driekleur verdedigen tijdens alle cross wedstrijden.

Young Fokker

Sportfysiotherapeut / Docent & onderzoeker Hogeschool van Amsterdam / Niveau 3 hardloop- en triathloncoach / Personal trainer

Naast mijn werk op de opleiding Fysiotherapie bij de HvA ben ik sinds 2015 actief in de triathlonsport. Ik ben begonnen met een sprinttriathlon bij de Bosbaan (toen Amsterdamse Triathlons) en dat is sindsdien uitgegroeid naar de hele afstand. Ik geef hardlooptraining en ik begeleid sporters met individuele coaching. 

 

Sinds dit jaar mag ik deelnemen aan de teamcompetitie triathlon in de 3eDivisie en concentreer ik me voornamelijk op de lange afstanden van de triathlon. 

MATTHIJS SCHAKEL

Fysiotherapeut / Bewegingswetenschapper / Hardlooptrainer
Na het wedstrijdroeien ben ik besmet geraakt met het triathlon-virus. Naast reguliere wedstrijden heb ik ook verschillende Wordcups en EK’s gedaan in het paralympisch veld (vanwege een vastgezette enkel). Sinds 2020 ben ik aangesloten bij Training Tweaks om zo mensen te helpen hun sportieve doelen te bereiken.