Triathlonclinics

Wil jij met nóg meer zelfvertrouwen aan de start van een triathlon staan? DTS biedt wissel-clinics voor de beginner die graag de basistechniek van een triathlon wil leren, tot de ervaren routinier die net die laatste procentjes wil verbeteren naar een nóg snellere tijd. De trainers van Training Tweaks hebben de kennis en ervaring om jou goed beslagen ten ijs te laten komen.

 

Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie over de DTS wissel-clinics. Inschrijven kan via het inschrijfformulier van onze wedstrijden maar ook via de rechstreekse link hieronder. Je hoeft dus niet met een DTS race mee te doen om ook een wissel-clinic te kunnen volgen. Ben je al ingeschreven voor een wedstrijd en wil je een training of clinic doen? Log dan in in jouw MyLaps omgeving en voeg de training of clinic toe of registreer je via onderstaande rode button.

DTS wisselclinic (€35: 2 uur)

Tijdens de DTS wisselclinics doorloop jij met de trainer de overgangen van zwemmen naar fietsen en van fietsen naar lopen. Je oefent verschillende vaardigheden die jou helpen naar een soepele wissel. Ben jij benieuwd welke vaardigheden dit zijn? 

Wisselen algemeen

Wetsuit aan- en uittrekken

Snelveters

 

Op de donderdag voor de wedstrijden ga jij op de wedstrijdlocatie oefenen met de techniek van het wisselen. De fysieke inspanning blijft laag, zodat je fris aan de start van je triathlon staat.

Data wisselclinics

 

Donderdag 13 juni 19:00 uur, locatie: DTS GP ZANDVOORT
Donderdag 11 juli 19:00 uur, locatie: DTS HLMRMEER
Donderdag 22 aug. 19:00 uur, locatie DTS OUDERKERK
Donderdag 26 sept. 18:30 uur, locatie DTS BOSBAAN
(Eind september beginnen we een half uurtje eerder ivm zonsondergang.)

Programma wisselclinics

18:45 uur – Ontvangst & registratie
19:00 uur – Start clinic
21:00 uur – Gezamenlijke afsluiting

Benodigdheden
– Kleding die jij bij de triathlon zou dragen (bv. tri-suit)
– Lange kleding om tussendoor en na afloop warm te blijven (douchen na afloop niet mogelijk)
– Zwembril en badmuts
– Fiets, helm en fietsschoenen (en evt. fietsbril)
– Hardloopschoenen 

Wat levert deze clinic je op?

In deze clinic leer je veilig, volgens de regels en vliegensvlug door de wissels te gaan. Daarom is de clinic de afgelopen jaren populair gebleken bij zowel beginnende als ervaren triatleten.

In slechts één wisselclinic kan de weinig geoefende wisselaar al snel een minuut van zijn eindtijd af snoepen. Dat is nog eens efficiënt trainen!

ONZE TRAINERS

De trainers van Training Tweaks zullen de wissel-clinics verzorgen. Training Tweaks is al enkele jaren de vaste coachingpartner van DTS. Kijk voor meer informatie over persoonlijke coaching die je écht beter maakt ook eens op www.trainingtweaks.nl.

Wouter Dijkshoorn

Fysiotherapeut / Bewegingswetenschapper / Docent Huisartsopleiding / Niveau 3 hardloop- & niveau 4 triathloncoach

Naast mijn werk op de huisartsenopleiding op het UMC Amsterdam ben ik sinds 2014 in de triathlonsport actief. Ik begeleid sporters met individuele coaching en groepstrainingen. Daarnaast houd ik me bezig met het opleiden van trainers. Zo geef ik al enkele jaren clinics voor DTS en ben ik trainer bij de trainingsgroep LABC.

 

Zelf ben ik als atleet steeds meer actief in de cross discipline. Daarnaast doe ik ook triathlons op de weg met de teamcompetitie en bij de DTS evenementen. Met een 1 ste plek op het NK crosstriathlon 2023 (eerder ook in 2019 en officieus in 2022) mag ik komend jaar weer de rood- wit-blauw kleuren aantrekken en verdedigen in 2024.

Morena Stevens

Fysiotherapeut / Bewegingswetenschapper / Docent Fysiotherapie / Niveau 3 hardlooptrainer

Naast mijn werk op de opleiding fysiotherapie aan de HvA sinds 2021 in de triathlonsport actief. Ik begeleid sporters met individuele coaching en groepstrainingen. Zo geef ik ook sinds 2022 clinics voor DTS en ben ik triathlon trainer bij de vereniging De Dolfijn in Amsterdam.

 

Zelf ben ik als atleet actief in de teamcompetitie en spreekt de lange afstand mij aan. Met mijn debuut op de lange afstand in 2023 mocht ik direct naar het befaamde Kona (Hawaii) voor het WK Ironman. Dat was een prachtige ervaring! Ik geniet zowel van de korte als lange afstanden in de triathlon sport.

Marthe Heitbrink

Bewegingswetenschapper / Docent UvADoor Wouter ben ik besmet geraakt met het triathlon virus en geniet ik van de snelle formats in de triathlon sport. Ik vind hoe korter hoe leuker. Mijn grootste kwaliteit ligt dan ook in het rap wisselen in T1 en T2. Als het een beetje meezit (en er hoeft niet te lang gelopen te worden in de wisselzone) kan ik sneller wisselen dan Wouter. Deze skills draag ik graag over aan andere atleten. Dat doe ik bij de triathlon trainingen van Training Tweaks en bij de wisselclinics van DTS.