PARCOURS

Met een ruim zandstrand, een groot grasveld en de mooie, rustige wegen in de omgeving is de Ouderkerkerplas een ideale locatie voor een mooie triathlon. Je zwemt in de ‘kleine’ plas en fietst en loopt om de ‘grote’ plas heen.

OLYMPISCHE & SPRINT AFSTAND

SPRINT & OLYMPISCH

ZWEMMEN

Kenmerkend aan het parcours van DTS OUDERKERK is natuurlijk de start op het zandstrand. De rennende atleten die strijden om als eerste in het water te zijn, geeft altijd weer een bijzonder beeld. Bij zowel de sprint als de Olympische afstand leg je een zogeheten ‘land lap’ af. Dat houdt in dat je na een rondje zwemmen en stukje over het strand loopt, om vervolgens aan je volgende zwemronde te beginnen.

De deelnemers aan de OD leggen drie zwemrondes van 500 meter af, de sprintdeelnemers doen twee rondes van 375 meter.

FIETSEN

Het fietsparcours van de sprint bestaat uit vier rondes van 5 kilometer rondom de plas, terwijl de OD-deelnemers even vaak een ronde van 10 kilometer afleggen.

LOPEN

Je loopt over het wandelpad rondom de plas. Het loopparcours is te omschrijven als zeer technisch, met veel draaien en keren aan het einde van de ronde, voor je via de loopsteiger de plas oversteekt. Voor de Olymische afstand doe je twee van deze looprondes.