PARCOURS

De snelste triathlon van Nederland: racen op het legendarische circuit van Zandvoort!

OLYMPISCHE AFSTAND

ZWEMMEN

1500 meter

 

 

Het zwemonderdeel van DTS GRAND PRIX ZANDVOORT vindt plaats in zee, en dat is uniek in Nederland. Na een korte briefing bij Bernie’e Beach op het terras aan het strand (beneden bij T1)  lopen alle deelnemers gezamenlijk over het strand naar de start. Bij de start aangekomen, klinkt het startschot en ren je de zee in richting de 1e boei. Vandaar zwem je in een rechte lijn, langs de kust richting het keerpunt. Na 750 meter keer je om en zwem je weer langs de kust terug richting de start. Daar kom je de zee uit en ren je over het strand naar boven, richting de wisselzone op de parkeerplaats.

FIETSEN

39,3 KM

 

Dit is het meest spectaculaire fietsparcours van Nederland en een bucketlist voor veel triatleten; fietsen over het Formule 1 Circuit van Zandvoort! Het Circuit is exact 4.251 KM lang. Om op 39,3 KM uit te komen moeten we allemaal even goed opletten, want je wilt niet een rondje te veel fietsen (= “langzame” eindtijd) en zeker geen rondje te weinig (= gediskwalificeerd). Vanaf de boulevard fiets je 1KM en dan draai je het Circuit op. 100meter verder kom je langs de officiële finishlijn en daar heeft Mylaps een tijd-registratie-mat liggen waar je in totaal 9x overheen MOET zijn gefietst voordat je jouw fiets T2 in kunt rijden. Uiteindelijk fiets je dus bijna 9 volledige rondjes over het parcours. Check onze tips om het juiste aantal rondjes te fietsen. Stayeren is NIET toegestaan!

LOPEN

10 KM

 

 

Vanaf dit jaar hebben we een nieuw loopparcours. De afsluitende 10KM hardlopen doe je nu over de, deels onverharde, service-roads die rond het Circuit lopen. 2 rondjes van 5KM. Het is een uitdagend parcours met flink wat hoogtemeters en tegelijk een prachtig uitzicht over het Circuit waar jij de andere deelnemers op volle snelheid ziet racen. De finish is op de paddock naast T2. Een heroïsche finishstraat brengt jou onder de finishboog en over de finishlijn, waar je een prachtige medaille omgehangen krijgt.

SPRINT AFSTAND

ZWEMMEN

750 meter

 

Het zwemonderdeel van DTS GRAND PRIX ZANDVOORT vindt plaats in zee, en dat is uniek in Nederland. Na een korte briefing bij Bernie’e Beach op het terras aan het strand (beneden bij T1)  lopen alle deelnemers gezamenlijk over het strand naar de start. Bij de start aangekomen, klinkt het startschot en ren je de zee in op weg naar de eerste boei. Dan zwem je in een rechte lijn, langs de kust. Na 750 meter kom je de zee weer uit en ren je over het strand naar boven, richting de wisselzone op de parkeerplaats.

FIETSEN

20,3 KM

 

Dit is het meest spectaculaire fietsparcours van Nederland en een bucketlist voor veel triatleten; fietsen over het Formule 1 Circuit van Zandvoort! Het Circuit is exact 4.251 KM lang. Om op 20KM uit te komen moeten we allemaal even goed opletten, want je wilt niet een rondje te veel fietsen (= “langzame” eindtijd) en zeker geen rondje te weinig (= gediskwalificeerd). Vanaf de boulevard fiets je 1KM en dan draai je het Circuit op. 100meter verder kom je langs de officiële finishlijn en daar heeft Mylaps een tijd-registratie-mat liggen waar je in totaal 5x overheen MOET zijn gefietst voordat je jouw fiets T2 in kunt rijden. Om aan 20KM te komen is er een  “short-cut” op het Circuit. Je kunt daar doorsteken en snijdt zo een stuk van het rondje af waardoor we op de juiste aantal km komen. Je mag uiteraard zelf weten in welke ronde jij die short-cut neemt (technische race-actie t.o.v. je concurrentie?). Uiteindelijk fiets je dus iets meer dan 4.5 rondje over het parcours. Stayeren is NIET toegestaan!

LOPEN

1 ronde 5 KM

Vanaf dit jaar hebben we een nieuw loopparcours. De afsluitende 5KM hardlopen doe je nu over de, deels onverharde, service-roads die rond het Circuit lopen. Het is een uitdagend parcours met flink wat hoogtemeters en tegelijk een prachtig uitzicht over het Circuit waar jij de andere deelnemers op volle snelheid ziet racen. De finish is op de paddock naast T2. Een heroïsche finishstraat brengt je onder de finishboog en over de finishlijn, waar je een prachtige medaille omgehangen krijgt.