PARCOURS

De snelste triathlon van Nederland: racen op het legendarische circuit van Zandvoort!

OLYMPISCHE AFSTAND

Let op: dit is het parcours van 2019. Na de verbouwing van het circuit zullen wij een nieuw parcours presenteren.

ZWEMMEN

1500 meter

 

Het zwemonderdeel van DTS GRAND PRIX ZANDVOORT vindt plaats in zee, een unicum voor een triathlon in Nederland. Na een korte briefing lopen alle deelnemers gezamenlijk over het strand naar de start. Bij de start aangekomen, klinkt het startschot en zwem je in een rechte lijn, langs de kust, richting de wisselzone. Na 1500 meter kom je de zee weer uit en loop je richting de wisselzone op de parkeerplaats.

FIETSEN

8 rondes 4,3 KM + aanloop 4,5 KM

Van het fietsparcours mogen we gerust zeggen dat dit hét spectaculairste fietsparcours van Nederland is. Op jouw fiets rijd je namelijk over het Circuit van Zandvoort! Vanaf de wisselzone rijd je zo snel mogelijk naar het circuit en fiets je daar een halve ronde, tot de inrit naar de wisselzone. Vanaf daar rijd je nog acht volle rondes over het circuit voor je deze belevenis van je bucketlist mag afstrepen.

LOPEN

2 rondes 5 KM


Nadat je het fietsonderdeel hebt voltooid, is het tijd voor het afsluitende looponderdeel. Je rent het circuit op en loopt vervolgens rondom het circuit een ronde. Tijdens dit prachtige stuk heb je vrijwel de gehele tijd een prachtig uitzicht over de baan, waar de fietsers op volle snelheid over het circuit racen. Het laatste stuk van de looproute brengt je weer terug op de Boulevard waar jij met uitzicht op zee, voldaan over de finish komt. 

SPRINT AFSTAND

Let op: dit is het parcours van 2019. Na de verbouwing van het circuit zullen wij een nieuw parcours presenteren.

ZWEMMEN

750 meter

Het zwemonderdeel van DTS GRAND PRIX ZANDVOORT vindt plaats in zee, een unicum voor een triathlon in Nederland. Na een korte briefing lopen alle deelnemers gezamenlijk over het strand naar de start. Bij de start aangekomen, klinkt het startschot en zwem je in een rechte lijn, langs de kust, richting de wisselzone. Na 750 meter kom je de zee weer uit en loop je richting de wisselzone op de parkeerplaats.

FIETSEN

4 rondes 4,3 KM + aanloop 4,5 KM

Van het fietsparcours mogen we gerust zeggen dat dit het spectaculairste fietsparcours van Nederland is. Op jouw fiets rijd je namelijk over het Circuit van Zandvoort! Vanaf de wisselzone rijd je zo snel mogelijk naar het circuit en fiets je daar een halve ronde, tot de inrit naar de wisselzone. Vanaf daar rijd je nog vier volle rondes over het circuit voor je deze belevenis van je bucketlist mag afstrepen.

LOPEN

1 ronde 5 KM

Nadat je het fietsonderdeel hebt voltooid, is het tijd voor het afsluitende looponderdeel. Je rent het circuit af en loopt vervolgens langs de boulevard richting het centrum van Zandvoort. Tijdens dit prachtige stuk heb je vrijwel de gehele tijd een prachtig uitzicht over het strand en de zee. Voor de deur van het Holland Casino ligt het keerpunt, waarna je dezelfde route terugloopt richting het circuit. Daar schreeuwt het publiek je toe, terwijl je finisht op de finishlijn van het circuit!