DTS COMPETITIE

Ieder seizoen maak je weer kans om voor de zege te gaan in de DTS Competitie. Dit jaar vallen DTS GRAND PRIX ZANDVOORT, DTS HLMRMEER, DTS OUDERKERK en DTS BOSBAAN onder de DTS Competitie. 

Om mee te doen in de DTS competitie moet je aan minimaal drie van de vier wedstrijden deelnemen. Als deelnemer kun je je aanmelden bij de Facebook-groep DTS Competitie. Hier kom jij je medestrijders voor de titel tegen en kun je met elkaar chatten, de uitslagen bespreken, discussiëren en afspraken maken om samen te trainen of naar wedstrijden te rijden.

HOE WERKT DE COMPETITIE?

Iedereen die aan minimaal drie van de vier wedstrijden in de DTS Competitie deelneemt, komt in aanmerking voor de prijzen.

AGE GROUPS

Bij alle DTS wedstrijden worden dagprijzen uitgereikt. Naast de overall winnaars bij de heren, dames en estafetteteams zijn er prijsuitreikingen voor de verschillende leeftijdscategorieën (Age Groups).

Zowel voor de dagprijzen van iedere wedstrijd, als voor de DTS Competitie gaan we uit van vijf Age Groups:

– 14-29 jaar
– 30-39 jaar
– 40-49 jaar
– 50-59 jaar
– 60+

Tijdens onze seizoensafsluiting bij DTS BOSBAAN, zullen de beste drie heren en de beste drie dames in deze Age Groups groots worden gehuldigd.

PUNTENTELLING

Tijdens iedere DTS wedstrijd zijn er punten te verdienen. Jouw plek in de DTS Competitie wordt bepaald door de hoeveelheid punten die jij scoort gedurende het seizoen. Je beste drie resultaten tellen mee voor jouw puntentotaal.

De winnaar van een Age Group Sprint wint 1000 punten
De winnaar van een Age Group OD wint 1025 punten

De berekening van jouw punten gaat als volgt:
Hoe sneller jij je triatlon aflegt, hoe meer punten je scoort.
De tijd van de winnaar in jouw Age Group wordt gedeeld door jouw eigen tijd en vermenigvuldigd met de hoeveelheid punten die de winnaar ontvangt.

Voorbeeld Sprint berekening:
De winnaar finisht na exact 60 min.: 1000 x (60/60) = 1000 punten
Als jij finisht in 1.03 uur (63 min.) : 1000 x (60/63) = 952 punten
Als jij finisht in 1.12 uur (72 min.) : 1000 x (60/72) = 883 punten
Als jij finisht in 1.55 uur (115 min.) : 1000 x (60/115) = 522 punten

Bij iedere DTS wedstrijd zijn bonuspunten te verdienen. Voor iedere Age Group geldt:

– Snelste swim: 100 punten

– Snelste bike: 100 punten

– Snelste run: 100 punten

UITSLAG 2022

Aniek, Noa, Sophie, Solange, Lotte, Stephanie, Lorna, Annet, Marian, Agnes, Bea, Ardis & Darren, Aart, Floris, Björn, Robert, Juan, Arno, Bert, Jarek, Frans, Martin, Alex, Ruud, Bart en Edward van harte gefeliciteerd!

Jullie mogen virtueel het podium beklimmen, want jullie zijn de top 3 van jullie Age Group in de DTS Competitie 2022! Binnenkort nemen we per mail contact met jullie op i.v.m. het toesturen van het prijzenpakket.