Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

DTS OUDERKERK GEANNULEERD

Beste triatleet,

Begin januari was er hoop dat we dit seizoen weer ‘normaal’ onze wedstrijden konden organiseren maar Covid-19 bepaalde anders. De eerste twee races van ons gloednieuwe label Dutch Triathlons moesten we reeds annuleren. De spanning bleef, maar even leek het er op dat alles weer ‘open ging’ en een zucht van opluchting ging door -organiserend- Nederland. Twee weken geleden werd die geboden vrijheid weer abrupt de kop ingedrukt en werd alles en iedereen weer in die diepe put van onzekerheid gegooid. Wederom onrust, twijfel en vooral ongenoegen. Corona heeft ons nog steeds in zijn greep. En dat zorgt voor vervelende consequenties.


Nederland kleurt in rap tempo donkerrood op de Coronakaart en er is weer veel overleg met vergunning verleners. De verscherpte maatregelen landelijk genomen zorgen ook voor veel onrust en twijfel bij de lokale gemeenten. Zij voelen zich vaak aan handen en voeten gebonden en kunnen geen groen licht geven zolang de landelijke overheid dat ook niet doet.


Amsterdam Sport Events heeft dit jaar al flink geïnvesteerd in de nieuwe uitstraling om de Dutch Triathlons in de juiste sfeer te kunnen organiseren en jullie daarmee een geweldige dag te bezorgen. Het gaat tenslotte ook om de beleving. Jullie hebben hard getraind en iedereen komt met een eigen verhaal over de finish. Onze verantwoordelijkheid is om te zorgen voor een veilig verloop en de juiste gezellige sfeer op en rond het parcours. Als wij dat niet kunnen bieden, als de overheid de boot steeds blijft afhouden en de gemeente ons daardoor geen vergunning kan geven houdt het helaas op.


21 augustus komt te vroeg, en met de huidige Corona maatregelen en onzekerheid voor de komende paar weken kunnen wij op dit moment niet anders dan ook DTS OUDERKERK annuleren. Natuurlijk vinden we dit verschrikkelijk, maar vooral voor jou als deelnemer is het ook weer een enorme teleurstelling. Uiteraard proberen we die pijn zoveel mogelijk te verzachten door jullie aan te bieden deze registratie 100% door te schuiven naar of DTS Bosbaan op 25 september of één van de vier DTS wedstrijden in 2022. Inschrijfgeld restitueren is voor ons, na 1.5 jaar Corona, helaas echt niet mogelijk. Wij hopen op jullie begrip.


Let op:

1. Aangeschafte producten zoals startnummerbandje en/of Lock Lace veters zullen worden opgestuurd.

2. Betaalde producten zoals huur-wetsuit, huur-fiets en/of clinic wordt volledig overgedragen of indien gewenst terugbetaald. Mail ons op info@dtseries.nl als je iets hebt aangeschaft zodat wij dit in orde kunnen maken!

We eindigen dan toch maar weer positief met de hoop dat DTS BOSBAAN op 25 september wel door kan gaan en zetten de volledige focus op dat laatste evenement om daar een mega sportief feest van te maken met alle toeters en bellen. We hopen dat je er bij bent!


Nogmaals dank jullie voor jullie geduld, begrip en flexibiliteit.


Keep on training, stay strong, stay safe!


Lars Vreugdenhil
Race Director