Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

CORONA-UPDATE VANUIT KANTOOR

Beste triatleet,

Vanuit ons DTS-kantoor in Mijdrecht wil ik jullie graag een kijkje achter de schermen bieden wat betreft organisatie en de huidige situatie rond vergunningstrajecten in deze Corona-tijd. We ontvangen veel vragen over of de eerste wedstrijd doorgaat en wanneer we anders weer mogen racen. Uiteraard begrijpen we dit!

Iedere dag doen wij ons best om de huidige data die nu op de kalender staan te verwezenlijken. Dat doen we o.a. door onze veiligheidsplannen aan te passen met extra Corona-protocollen, zodat we altijd klaar zijn voor iedere (extra) maatregel die wij van de overheid opgelegd krijgen. Inmiddels hebben wij dozen mondkapjes, pompjes ontsmettingsmiddel en plastic schotjes ingeslagen. Tegelijkertijd moeten we toch ook weer die duizenden swimcaps, medailles, finishershirts, vrijwilligershirts & -caps, bidons, startnummerbandjes en alle andere spullen bestellen.

Met Dutch Triathlon Series presenteren we een nieuw label wat betekent dat we alle banners, vlaggen en aankleding voor het evenemententerrein nieuw moeten laten ontwerpen en produceren. Dit doen we – we hebben eigenlijk geen keuze – terwijl ook wij niet weten of we überhaupt wel alle vier de geplande wedstrijden kunnen organiseren.

Kortom, ook wij zijn hier op kantoor heel erg benieuwd of we 16 mei mogen gaan knallen of niet. Ook wij willen heel erg graag!

Maar… zowel onze contactpersonen bij de diverse gemeenten als wij zelf weten echt niet veel meer dan jullie en zijn volledig afhankelijk van wat het kabinet ons meldt in de persconferenties. Wij zitten niet op zondag aan tafel in het Catshuis en dus weten we niet wat daar besproken wordt en welke belangen het zwaarst gewogen worden. Wat we wel weten is dat wij ons gelukkig mogen prijzen dat wij onze triatlons organiseren in gemeentes waar ze echt heel fijn met ons communiceren. Na al die jaren hebben we ook een goede band opgebouwd. Daardoor weten we nu ook dat we met z’n allen in hetzelfde schuitje zitten, maar dat iedere gemeente toch een ander schuitje vaart of dat daar iemand anders aan de riemen trekt. Om je een idee te geven; wij kregen te horen dat de Gemeente Nijmegen (met veiligheidsregiovoorzitter Bruls als burgemeester) absoluut geen vergunningsaanvraag aanneemt tot de seinen weer op groen staan en daarna ook gewoon de termijn van 8 weken in acht nemen voor de behandeling. Dat betekent dus dat een evenement in Nijmegen pas minimaal 2 maanden na de versoepeling kan plaatsvinden. Dat is best bizar. En Nijmegen is daarmee niet de enige gemeente. Wij werken met Haarlemmermeer, Amstelveen, Zandvoort en Ouder-Amstel en zijn super blij met de fijne en open instelling van onze contactpersonen daar en de burgemeesters die graag kijken naar wat wel mogelijk is in plaats van bij voorbaat de deur dicht te gooien.

Om ons doel nog even heel duidelijk te maken: wij gaan vól voor DTS HLMRMEER op 16 mei als eerste evenement en pas als jullie in de persconferentie horen dat er écht geen events gehouden zullen worden in mei, kun je verwachten dat ook wij datzelfde bericht te horen zullen krijgen. In dat geval hebben we al ingezet op een alternatieve datum. Dit hebben we voor de zekerheid vast aangevraagd bij de gemeente Haarlemmermeer.

Het is echter op dit moment zo dat “verplaatsen” van events niet zonder meer wordt toegestaan. Logisch, want half organiserend Europa wil zijn (sport)event het liefst naar het 3e kwartaal van dit jaar verplaatsen. De druk op de hulpdiensten zou daardoor veel te groot kunnen worden op bepaalde weekenden, dus is het antwoord bij voorbaat: nee! Maar er worden uitzonderingen gemaakt. Godzijdank! Alleen gaat zo’n verzoek over ongeveer 8 schijven en deze instanties (Veiligheidsregio, burgemeester veiligheidsregio, burgemeester gemeente, politie, GHOR, brandweer, Staatsbosbeheer, Groengebied of andere beheerder terrein) moeten eerst ALLEMAAL een verklaring van geen bezwaar afgeven voordat we de datum mogen verzetten. Je begrijpt, zo’n verzoek is niet in 7 dagen geregeld.

We willen dit bericht delen, zodat jullie weer geïnformeerd zijn hoe de stand van zaken is. We hopen jullie zo snel mogelijk goed nieuws te kunnen geven.

Blijf ondertussen lekker doortrainen en weet…. Er is altijd weer een volgende race!

Sportieve groet,
Lars Vreugdenhil 
Race Director DTS